Τάσος Τσατάλης

Το «φώναξε» και χθες ο Βράνιες, πως στην ΑΕΚ βλέπει το μέλλον του

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για το νέο μήνυμα που έστειλε ο Βόσνιος αμυντικός μιλώντας χθες σε Μέσο της πατρίδας του

• O Όγκνιεν Βράνιες δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει πως το μέλλοντου επιθυμεί να είναι στην ΑΕΚ. Χθες βράδυ, έδωσε μια συνέντευξη που προβλήθηκε ζωντανά στο Instagram, της ποδοσφαιρικής ιστοσελίδας της Βοσνίας, «bhfotbal». Από την καραντίνα στο σπίτι του στην Αθήνα.

• Είπε πολλά για την εθνική Βοσνίας, την καριέρα του ως τώρα γενικώς, ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως οτιδήποτε είπε σε σχέση με το μέλλον, το είπε σε σύνδεση αποκλειστικά με την ΑΕΚ και την Ελλάδα.

• «Για να λέμε την αλήθεια, αυτή τη στιγμή, όποτε τελειώσει επίσημα αυτή η σεζόν, εγώ αναγκαστικά θα πρέπει να γυρίσω στο Βέλγιο, στην Άντερλεχτ. Δεν μπορώ να αποφασίσω μόνο εγώ για το μέλλον μου αυτή την στιγμή. Πρέπει να πάω εκεί και να δούμε τι θα γίνει», είπε.

• Η ερώτηση φυσικά που ακολούθησε, ήταν το πως βλέπει το μέλλον του. «Αν ήταν μόνο στο χέρι μου, αύριο θα έκλεινα για να μείνω στην ΑΕΚ. Εδώ νιώθω πια να είναι το σπίτι μου. Η ομάδα αυτή είναι το σπίτι μου και την πόλη την νιώθω την δική μου πόλη». Ξεκάθαρη απάντηση.

• Ο Βράνιες που είναι 30άρης πλέον, είπε ορθά κοφτά πως θεωρεί πως έχει άλλα πέντε χρόνια μπάλα. «Το καλύτερο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, είναι να μπορέσω να παίξω αυτά τα χρόνια εδώ στην ΑΕΚ. Και μετά το τέλος της καριέρας μου, θα ήθελα να μείνω εδώ στην Αθήνα».

• Φυσικά δεν προκαλούν έκπληξη όλα αυτά. Ο Βράνιες όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αν μπορεί να είναι σίγουρος για κάτι και μαζί και όλοι όσοι τον παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια, είναι πως στο περιβάλλον της ΑΕΚ, παίζει την μπάλα που μπορεί.

• Κι αυτός νιώθει καλά, αλλά το πιο σημαντικό που δύσκολα θα βρει και σε άλλη ομάδα, είναι πως και στην ΑΕΚ τον έχουν συνηθίσει. Ξέρουν δηλαδή και πως να τον χειριστούν, ξέρουν τι να περιμένουν. Και ειδικά μετά την εμπειρία του με το Βέλγιο κι όλα όσα έγιναν εκείνο το διάστημα, η φετινή του σεζόν στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως στην ομάδα ειδικά στο πρώτο μισό υπήρχε ένταση, είναι ίσως η πιο ήρεμη της καριέρας του εδώ και χρόνια.

• Υπολογισμοί σε αυτά δεν μπορούν να γίνουν. Φαίνεται από τις ειδήσεις που αφορούν την Άντερλεχτ πως ίσως οι συνθήκες ευνοήσουν, αλλά είναι νωρίς να κάνεις προβλέψεις.

• Η ΑΕΚ τον χρειάζεται τον Βράνιες πιστεύω, όχι γιατί είναι ο μοναδικός καλός κεντρικός αμυντικός που μπορεί να έχει. Αλλά επειδή είναι ο μοναδικός που μπορεί να έχει, στο επίπεδο που κινείται ο Βράνιες όταν είναι στα καλά του.

• Γιατί σε καλή αγωνιστική κατάσταση ο Βόσνιος, είναι στόπερ που δεν παίζει στην Ελλάδα με τίποτα. Αυτή είναι η διαφορά.

• Κι από την στιγμή που έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου, που όμως η περίεργη ψυχολογία του δεν τον άφησε να φτάσει εκεί που θα μπορούσε, σε διεθνές επίπεδο, η ΑΕΚ μπορεί να τον έχει και να τον έχει μάλιστα στο καλύτερο επίπεδο που μπορεί να παίξει, τότε ναι, το λες, πως είναι μακράν ο καλύτερος που μπορεί να έχει. Γιατί είναι σίγουραρα ο καλύτερος του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x